„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku
zaprasza rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, producentów rolnych, przedsiębiorców sektora rolno-spożywczego, właścicieli gospodarstw ekologicznych i agroturystycznych, specjalistów LODR oraz przedstawicieli jednostek naukowych i samorządowych i inne osoby zainteresowane wdrażaniem innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich z województwa lubuskiego do udziału w
WARSZTATACH WĘDLINIARSKICH w ramach operacji pn.:
Zespoły Tematyczne ds. innowacji
TERMINY I RODZAJE WARSZTATÓW WĘDLINIARSKICH:
- „KIEŁBASY” 24 – 25 MARCA 2022 r. dla 25 uczestników
- „WĘDZONKI I KONSERWY” 7 – 8 KWIETNIA 2022 r. dla 25 uczestników
MIEJSCE WARSZTATÓW: kompleks Grand Aspen, Wygnańczyce 9, 67 – 400 Wschowa
Dojazd do miejsca realizacji warsztatów we własnym zakresie!
Szczegółowy program warsztatów i karta zgłoszeniowa uczestnictwa do pobrania poniżej:
PROGRAM WARSZTATÓW – do pobrania
KARTA ZGŁOSZENIOWA UCZESTNICTWA – do pobrania
Zgłoszenia należy składać osobiście, pośrednio przez doradców terenowych LODR bądź w formie skanu na adres poczty elektronicznej*: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
*prawidłowe zgłoszenie polega na wypełnieniu formularza zgłoszeniowego, podpisanego czytelnie imieniem i nazwiskiem a następnie dostarczenia oryginału do siedziby LODR w Kalsku lub przesłania skanu zgłoszenia na adres poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc (25 osób) o zakwalifikowaniu się uczestników decydować będzie kolejność zgłoszeń. Osoby, które zakwalifikują się na udział w warsztatach otrzymają potwierdzenie drogą e-mailową lub telefonicznie na wskazany adres/numer w karcie zgłoszenia uczestnictwa.
Głównym celem operacji będzie podniesienie poziomu wiedzy na temat aktualnych innowacji w produkcji i przetwórstwie wyrobów wędliniarskich oraz identyfikacja potrzeb i problemów w tym zakresie. Praktyczne warsztaty zrealizowane pod nadzorem wykwalifikowanych specjalistów będą doskonałą okazją na konfrontację zdobytej wiedzy z praktyką.
Serdecznie Zapraszamy!
Informacji udziela:
Agata Zajda-Sipa
Główny Specjalista ds. innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: (68) 385-20-91 wew. 456; tel. kom.: 516-177-401